Airco

Airconditionings

Airconditionings worden in Nederland steeds populairder. Dat is ook niet gek aangezien het in de zomermaanden behoorlijk warm kan worden. Een airco is tijdens deze maanden de perfecte oplossing voor een heerlijk koele woon- of slaapkamer. Toch lijkt het een dure investering, omdat het slechts om een paar warme maanden gaat. Maar wist u dat u in de winter ook kunt profiteren van een airco. En zo zijn er nog meer voordelen die het hele jaar van toepassing zijn. Wij zetten er een aantal op een rijtje.


Een airco kan meer dan alleen koelen

De traditionele airco heeft alleen koelfunctie. Maar wist u ook dat een airco over meer functies beschikt? Tegenwoordig zijn er namelijk ook airco's die zowel koelen als verwarmen. Daarnaast kan een airco ook gebruikt worden voor het ventileren, zuiveren en ontvochtigen. U kunt zelf bepalen voor welke functies u een airco wilt gebruiken.

Wilt u een vrijblijvende offerte opvragen?

Verwarmen

Airco's die voorzien zijn van een warmtepomp kunnen zowel koelen als verwarmen. Erg handig, zeker in de koude wintermaanden. Bij het verwarmen wordt het proces omgedraaid: normaliter wordt de binnenlucht gekoeld en wordt de warme lucht afgevoerd naar buiten. Nu wordt de buitenlucht afgekoeld en komt die warmte binnen weer vrij

Ventileren

Ventileren met de airconditioning houdt in dat frisse buitenlucht door de airco wordt aangevoerd. Een airco heeft luchtfilters die ervoor zorgen dat o.a. pollen uit de lucht worden gehaald. Ideaal voor mensen met hooikoorts! Zo heeft u altijd een aangenaam binnenklimaat en gezonde, schone lucht in huis.

Ontvochtigen

Veel mensen weten niet dat een airco ook kan ontvochtigen en beschikken over een ontvochtigingsfunctie. Een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor het creëren van een optimale binnenklimaat, hiermee voorkom je een klamme omgeving. Bij een te hoge luchtvochtigheid kunnen schimmels en vochtplekken ontstaan. De ontvochtigingsfunctie zorgt ervoor dat de vochtige lucht wordt aangezogen. Het vocht wordt opgevangen in het aircosysteem waarna het vocht aan de lucht wordt onttrokken. Zo wordt de luchtvochtigheid op peil gebracht en gehouden.